You are currently viewing Viron parhaat hotellit

Viron parhaat hotellit

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:matkailu

Viron matkailu on edistynyt hurjasti niistä ajoista kun Viru-hotelli edusti parasta mitä oli tarjolla. Kylpylöitä, kansainvälisiä ketjuja ja pieniä Boutique-hotelleja löytyy nykyisin runsas valikoima, eikä ainoastaan Tallinnassa. Yhden yön ostosmatkalla moni varmasti valitsee edelleen sijainnin ja hinnan perusteella, mutta hemmottelua ja luksusta kaipaavan kannattaa tarkastella tarjontaa laajemminkin.

Pädaste Manor eli Pädasten Kartano

Ainoa Tallinan ulkopuolella sijaitseva virallisen 5 tähden luokituksen hotelli Virossa on Pädaste Manor kartanohotellli Muhun saarella. Muhu sijaitsee Saaremaan ja mantereen välissä, ja sinne kulkee lauttayhteys.

Idyllinen Pädaste Manor on vakiokalustoa Viron parhaat hotellit listoilla. US World News, Tripadvisor, kotimainen Rantapallo jne. ovat kaikki nostaneet sen kärkisijoille. Huoneita on vain 24 kappaletta, joten varausta on syytä miettiä hyvin ennakkoon.

Tripadvisorin asiakasarvostelujen keskiarvo on erinomainen, ainoastaan hinta-laatusuhde ei saa aivan täyttä viittä tähteä. Mistään aivan kohtuuttomasta summasta ei kuitenkaan maailman luksushotellien joukossa ole kyse. Yö irtoaa tällä hetkellä halvimmillaan alle kahdensadan euron.

Vaihtoehtoja kartanoissa ja kylpylöissä

Hedon SPA & Hotel lähellä Pärnua on varsin uusi. Se avattiin 2014. Päärakennus on historiallinen mutakylpylä, mutta suurin osa huoneista on modernimmassa lisäosassa.

Historiaa löytyy myös KAU kartanohotellista. Se rakennettiin alun perin jo vuonna 1241, tosin aivan tältä ajalta rakenteita tuskin on juuri jäljellä. Silti upea paikka vaikkapa häiden järjestämiseen!

Tallinan kansainväliset ketjut ja boutique-hotellit

Kasvanut matkailu on houkutellut myös kansainväliset hotelliketjut Viron markkinoille. Swisshotelin kaksoistorni on Tallinnan korkein rakennus, ja varsinkin paremman tason huoneista näkee pitkälle. Hilton saapui Tallinnaan puolestaan vuonna 2016, vähän matalammalla arkkitehtuurilla. Molemmat ovat tietenkin ennen kaikkea liikematkustajille suunnattuja.

Niile, jotka etsivät hieman intiimimpää tunnelmaa, vanhan kaupungin kujilta löytyy myös boutique-tyylisiä pienempiä majapaikkoja. Maineikkain lienee Leading Hotels of the World yhteenliittymään kuuluva Schlössle. Vaikka hotellli on keskiajalta peräisin olevassa rakennuksessa, sisustus on kuitenkin viehättävän kevyt ja edustaa modernia luksusta.

Toinen vaihtoehto on myös viiden tähden St. Petersbourg Hotel, tosin joitakin satoja vuosia uudemmassa rakennuksessa. Hotelli on Viron vanhin, sillä majoitustoiminta käynnistyi jo 1851. Huoneita on vain 27 kappaletta eli varsinkin sesonkiaikaan varaus on syytä tehdä hyvissä ajoin.

Pärnussa hieman vastaavaa mukavuutta tarjoaa Boutique Hotel Rosenplänter. Myös Villa Ammende on kerännyt huippuarvosteluja.